Vergelijkende blog over Learn & Grow en Connetix | Magnetische Tegels

Vergelijkende blog over Learn & Grow en Connetix | Magnetische Tegels

Vergelijkende blog: Learn & Grow vs. Connetix Magnetische Tegels

Magnetische tegels zijn populair speelgoed dat de creativiteit en bouwvaardigheden van kinderen van 2 tot 8 jaar stimuleert. In onze webshop bieden we twee toonaangevende merken aan: Learn & Grow en Connetix. Hoewel beide merken hoogwaardige en leuke producten bieden, zijn er enkele duidelijke verschillen. Laten we deze merken eens nader bekijken en vergelijken op basis van prijs, kleur, magneetsterkte, en unieke kenmerken.

Prijsvergelijking

Learn & Grow staat bekend om zijn betaalbare prijzen. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Car Pack (2 stuks): €14,95
  • Ballrun met 88 stuks: €74,95 (€0,85 per tegel/buisje)
  • Basepack met 64 stuks: €54,95 (€0,86 per tegel)

Connetix is over het algemeen wat duurder:

  • Car Pack (2 stuks): €24,95
  • Ballrun met 92 stuks: €99 (€1,07 per tegel/buisje)
  • Starterpack met 60 stuks: €85 (€1,42 per tegel)

Zoals je kunt zien, biedt Learn & Grow een voordeligere optie.

Kleuren

Wat kleuren betreft, heeft Connetix een breder scala. Ze bieden naast zes regenboogkleuren ook acht pastelkleuren. Dit biedt kinderen meer variatie en esthetische mogelijkheden in hun creaties.

Learn & Grow biedt momenteel alleen regenboogkleuren aan, maar ze hebben aangekondigd dat ze later dit jaar ook een pastelkleurige set zullen uitbrengen. Dit zal hun aanbod nog aantrekkelijker maken voor kinderen die van zachte, subtiele kleuren houden.

Magneetsterkte

De magneten in Learn & Grow tegels zijn iets sterker dan die in Connetix tegels. Dit kan een voordeel zijn voor kinderen die graag stevige, stabiele structuren bouwen. Vooral bij hogere bouwwerken of complexe constructies kan de extra magneetsterkte van Learn & Grow net dat beetje verschil maken.

Vormen en Unieke Tegels

Beide merken bieden een vergelijkbare reeks vormen aan, wat betekent dat je met elk merk veelzijdige en creatieve bouwwerken kunt maken. Er zijn echter enkele verschillen:

  • Learn & Grow: Hun car expansion set bevat speciale tegels zoals een 'bankje' en een L-vormige tegel. Sommige van hun tegels, zoals de auto's en de grote vierkanten, bevatten meer magneten voor extra stabiliteit. Bovendien heeft Learn & Grow leuke uitbreidingen die passen op de magnetische tegels van alle bekende merken zoals Coblo, Magnatiles en Cleverclixx. Dit zijn 'tegeltoppers' zoals treinrails, wegdelen en dierenpuzzels, die ook erg leuk zijn om cadeau te doen.
  • Connetix: Ze bieden een "Rectangle" set met langere tegels en een "Shape Expansion" set met ronde vormen. Dit biedt unieke bouwmogelijkheden die bij Learn & Grow ontbreken.

Compatibiliteit

Een belangrijk voordeel van beide merken is dat hun tegels op elkaar passen en ook compatibel zijn met andere bekende merken van magnetische tegels. Bovendien kunnen ze gecombineerd worden met Duplo en Smartek, wat de speelopties aanzienlijk uitbreidt. De regenboogkleuren van beide merken komen exact overeen, waardoor je je Connetix sets probleemloos kunt uitbreiden met Learn & Grow tegels en vice versa. Bijvoorbeeld, je kunt een basis- of builderpack van Learn & Grow combineren met de unieke rectangles van Connetix, en later weer uitbreiden met een andere set van Learn & Grow. Zo profiteer je van het beste van beide merken.

Conclusie

Zowel Learn & Grow als Connetix bieden hoogwaardige magnetische tegels die veel speelplezier en educatieve waarde bieden. De keuze tussen de twee komt neer op persoonlijke voorkeuren en budget. Learn & Grow is de betaalbaardere optie met sterkere magneten, unieke onderdelen in hun car expansion set, en leuke uitbreidingen die compatibel zijn met andere merken. Connetix biedt daarentegen een breder kleurenpalet en speciale vormen die unieke bouwmogelijkheden bieden.

Of je nu kiest voor Learn & Grow, Connetix, of een combinatie van beide, je kinderen zullen urenlang speelplezier en creatief bouwen ervaren.

Happy building!

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.