Dragen (product page)

Dragen (product page)

Een draagzak biedt je kindje een gevoel van geborgenheid door het nabije huidcontact met jou als ouder. Baby's hebben een natuurlijke behoefte aan dit contact en de nabijheid in een draagzak zorgt ervoor dat ze jouw hartslag horen en voelen, wat hen kalmeert.

Het dragen van je baby heeft meerdere voordelen. Het werkt stress verlagend doordat het de aanmaak van oxytocine bevordert, wat zowel bij het kindje als bij degene die draagt voor ontspanning zorgt. Dit hormoon vermindert stress en kan zelfs een gevoel van euforie opwekken. Baby's die veel gedragen worden, huilen doorgaans minder.

Daarnaast bevordert het dragen de hechting tussen ouder en kind. Zowel moeders als vaders kunnen profiteren van de hechting voordelen, omdat het kind vertrouwd raakt met hun geur, bewegingen en geluiden. Bovendien heeft oxytocine een positief effect op borstvoeding, omdat het de ontspanning bevordert en de melktoevoer stimuleert.

Het dragen van je baby stimuleert ook de fysieke ontwikkeling. Ondanks de beperking van de bewegingsvrijheid, draagt het bij aan evenwichtsgevoel en spierkracht, doordat het kindje zich aanpast aan jouw veranderende lichaamshouding. Het is hierbij belangrijk om ergonomisch te dragen, met de baby in de kikkertjes houding en goede rugondersteuning.

Verder biedt een draagzak de mogelijkheid om je baby veilig de wereld te laten ontdekken terwijl anderen de baby kunnen zien, maar niet direct kunnen aanraken. Bovendien blijven je handen vrij, wat praktisch is in het dagelijks leven. Al met al is het dragen van je kindje in een draagzak een waardevolle manier om te voldoen aan de behoeften van je baby en tegelijkertijd de ouder-kind band te versterken.

Mocht je nog vragen hebben over onze draagzakken of over het dragen van je kindje, mag je altijd contact met ons opnemen via e-mail, Instagram of whatsapp.